Beyin hasarı sonrasında gerekli acil müdahaleleri tamamlandıktan sonra Robot destekli egzersizler sayesinde, Felçli tarafındaki kaslara uygun stimülasyon sağlanabilirdi ve tekrarlı hareketlerle sinir sistemini yeniden eğitmeye çalışılırdı. Robot cihazları, doğru biyomekanik pozisyonlarla hareket ettirerek felçli tarafın aktif katılımını teşvik ederdi.

Başlangıçta, Mustafa’nın felçli tarafında güçsüzlük ve koordinasyon eksiklikleri vardı. Ancak robotun hassas kontrolü sayesinde daha iyi yapabilme yeteneğini zamanla geliştirdi.

Robot destekli egzersizlerle kas gücü artmaya başladıkça, Robotun sunduğu tekrarlı hareketlerle sinir sistemi yeniden yapılandığından dolayısıyla motor fonksiyonları da geride kazandırabildiği fark etti.

Zaman içinde Felçten dolaylı olarak doğru bir şekilde hareket etmek için bağımsızlık kazandığına şahit oldu. Mustafa’nın yavaş yavaş kendi kendine yürümeyi öğrendi ve günlük yaşam aktivitelerini yerine getirebilme becerkazanmaya başladı. Robotik rehabilitasyon sürecinin getirdiği ilerlemelerle birlikte, Mustafa’nın kendine olan güveni arttı ve gelecekteki hayatının daha aktif ve bağımsız olabileceğine dair umutlar besledi.